Buscar este blog

domingo, 17 de mayo de 2015

RENOVACIO DEL AIRE EN EDIFICIS - SCS & LOXONE -


    La  renovació  de l'aire  als edificis és  imprescindible,  les persones necessiten respirar  aire sa i oxigenat.

Els  edificis destinats  a oficines,  amb horaris  de 24  hores, és necessari  dimensionar bé  les  instal·lacions  de ventialació per poder atendre  les renovacions necessàries.

Resultado de imagen de edificios modernosHi ha  vàries formes  de com fer  la renovació d'un edifici,  la més  sencilla sería    extraure l' aire,  tirar-lo a   l'exterior  i  impulsar  aire del exterior  cap a dins.

Ja tendríem la renovació  en marxa,  però les pérdues  térmiques  serian importans,  el comfort  es perdria,  no resultaria  la millor manera  de renovar.

A l'extraure aire  per renovar, també  traiem l'entalpia, a  l'extraure aire climatizat, tirem l'aire i la energía que hem gastat  en acondicinar-lo,  be sigui  calor   o fred.
L' aire que impulsarem, entrarà a la temperatura exterior,  aquesta  temperatura  en alguns casos no ès la mès adequada, tendría que ser tractada.

També  ens podem trobar que la temperatura del pisos alts sigui més elevada que els pisos més baixos, es pot donar el cas  de sobrar  calor al pisos alts  i faltar  als baixos.
A  l'extraure  dels pisos alts   esten tiran  una energía que sería bona pel pisos més baixos.

Bé, tenim que renovar i de la  manera més eficient.
Cada edifici és particular:  l'orientació, els horaris, el tipus de feina...

Com podem començar?

 En primer Lloc,  calculant  el caval   necessari, veien si les dimensions dels conductes son correctes per conduir  e l'aire  a velocitar adequada etc ..

Extraien  l'aire  i aportant-lo  als llocs  adequats, és mol important on  es col·loquen el difusors i les boques d'extracció, influeix amb  el comfort.

En segon lloc, una vegada solucionat  l'anterior punt, cal recuperar l'energía de l'aire que extaiem i passar-la al que  aportem, d'aquesta manera  reduirem les pèrdues entalpiques.
Com sabem el recuperadors  fan molt bé  aquesta feina.

Tot seguit, podem distribuir l'energía que sobra d'un lloc  i passar-la a un altre més necessitat, és com redistribuir la riquesa energética  d'un edifici, l' estalvi serà  superior.

Com podem continuar ?

Les anomenades  unitats de tractament  d'aire,  disposen  de motors, recuperadors  i bateries de tractament.

 O sigui poden extraure, recuperar l'entalpia i retornar-la a l'aire que aportem.

És una part important  de la renovació de l'edifici, la gestió  de la UTA  és  una part a estudiar.


Per anar  acabant.

Una vegada   tenim una composicio de l'instal·lació, cal governar-la. 
La part  de la gestió pot ser la més complicada, peró será la que dotará de eficácia  i eficència  al sistema de renovació.

Una bona gestió de la renovació també aporta  un estalvi en el sistema de clima própiament dit .

Amb  el SCS   sistema de control, poden renovar el necessari  i quan segui més adient, podem extreure l'energía sobrant  d'un lloc deteminar  i aportar-la a un lloc més deficient, aprofitar l'energía de l'exterior, en casos que es dóna un  refredament gratüit...


 Per continuar.


Tot sistema de control   i SCS, també, necessiten un seguiment, primer per veure que es compleixen els objetius i en segon  i a mode d´evaluacio continua, millorar  els resultats estudiant  les estadístiques  obtingudes.



I  ...   continua ...


                                                                                                         LOXONE  CONFIG 

SATELECELECTRO.COM


 

http://www.satelec.com.es/index_archivos/Page628.htm




No hay comentarios:

Publicar un comentario